11 Horcajo de los Montes >> Villafranca de Córdoba

Na een nacht met onweerknallen, lichtflitsen en harde wind daarbij een stevige bui staan we niet echt uitgerust op. Eerst maar een ontbijt nemen ook om bij te komen en daarna pas douchen. Afwassen, afvaltank wc legen en schotel opruimen zijn zo’n beetje de laatste handelingen. De route gaat weer door veel natuur met af en toe een stadje of stad. Je ziet al veel ooievaars maar dit keer was het wel heel raak.
Bij een oud gebouw op een weiland staan een 40 stuks en even later vliegen ongeveer 35 ooievaars in een zwerm rond. En een stukje verder op laag-spanningsleiding boven op de paal een ooievaarsnest met jong. Maar het kan nog gekker, op een hoogspanningsmast op de armen en vlak boven de 300.000 volt leidingen zes nesten met jongen. We hebben bewijs anders wordt er vast aan ons verhaal getwijfeld. Het was warm onderweg constant 26 of hoger en ondanks het een relatief korte rit van 260 km is toch heel vermoeiend. Onderweg gestopt op een aanbevolen uitzicht punt. Wel foto’s gemaakt maar een mooi punt??? Dus volgens Spaanse normen.
Gisterenavond de route geprint en op Google-maps de camping en aanrijroute opgezocht. Dat is fijn en klopt precies. Wonder er zijn nu ook duidelijke campingborden geplaatst. Op  Camping Albolafia door een heel vriendelijke mevrouw te woord gestaan. Ze maakte zelfs een opmerking over “met caravan” en onze straatnaam. Dat hebben we even uitgelegd. Een uur later het zwembad ingedoken om af te koelen, een half uur omdat het water nogal fris is. Een portje gedronken, om 20 uur aan tafel volgens de Spaanse dagindeling. Je wilt ook niet anders door de warmte.

Meer foto’s

Geef een reactie