13 Bezoek aan Mezquita van Córdoba

Binnenkant patio moskee met klokkentoren

Vroeg op stap naar Cordoba om niet in de (lange) rij te hoeven staan voor kaartjes voor het Mezquita van Córdoba de moskee met daarin een kathedraal.

Binnen in de moskee.
Nihrad

Om 10:15 uur liepen we tussen de vele pilaren. Werkelijk imposant en verbazingwekkend. Annelies liep snel naar de kathedraal waar een Mis met drie heeren diende. Het was op z’n einde. Het koor was afgezet na het einde van de Mis werd die ook opengesteld. Ik liep ondertussen rond om foto’s te maken. Even later stonden we samen voor de nis die normaal naar Mekka gericht is maar deze niet.
Een gotische monstrans van goud en zilver van de Duitse siersmid Enrique de Arfe uit het begin van de 16de eeuw.

Na anderhalf uur op ons gemak rond gekeken te hebben zijn we naar buiten gegaan de kasba in. Er heerst daar een heel gemoedelijke sfeer met veel souvenirs winkeltjes. Op zoek naar de synagoge. Drie keer rond gelopen door de steegjes eindelijk de synagoge gevonden: op maandag gesloten!!!. Al zwervend terug naar de Romeinse brug waar we gisteren ook geweest zijn. Aan de overkant bij een cafetaria op het terras een gazpacho en een tapas omelet met bier en cola genuttigd. De auto staat 200 m verderop. Daarna getankt en boodschappen gedaan bij een megasuper Carrefour. Terug op de camping eerst wat gedronken en toen het zwembad in lekker afkoelen. 53 km

Meer foto’s

Geef een reactie