14 Villafranca de Córdoba > via Ecija >> Sevilla

Vroeg wakker en een douche genomen. Annelies had brood besteld maar dat is pas om 9:00 uur te halen. Dus eerst maar alles opruimen en schoonmaken om te verkassen. Vandaag gaan we richting Sevilla. Na afreken en brood halen even rustig ontbijten. De caravan aangehaakt en op weg naar ….. Helaas door een heleboel vernieuwing aan de wegen en afritten rond Cordoba weer de gewenste afrit en weg gemist. Na 10 min. komen we er achter dat we helemaal goed op weg waren naar …… Sevilla, pech!!!. Onderweg doen we de stad Ecija aan. Nu al snel een parkeerplaats gezocht maar dat is er een die helemaal klem gezet is voor een auto met caravan. Goede raad moest komen en kwam er vertrekt een auto. Caravan afgekoppeld en na 5 min. manoeuvreren staat deze keurig tussen de geparkeerde auto’s. Een verontruste autoverkoper (die er een occasion op een ongelukkige plek heeft staan) vraagt of die weg moest. Nee laat nauw maar staan de caravan staat goed voor een paar uur. Het is alweer een aangename temperatuur van 24 ⁰C en zolang kan de koelkast niet zonder stroom, dus op gas gezet. Gebouw prachtig versierd en deze auto hoort er echt bij. Onderkanten van de balkons zijn ook betegeld.In het centrum snel een parkeerplaats in een zijstraat gevonden en wij naar het centrale plein.

Het café waar we heerlijke koffie drinken en naar de wc kunnen!

Ja heel mooi maar moeilijk van te genieten met een volle blaas. Dan maar een terrasje pikken. Ik duik een cafe-bar in en hoor een elektrisch slot van de toegangsdeur tot de toiletten opengaan. Gelukkig nu nog de juiste deur met daarachter het toilet. Een Spaanse man die mee loopt (dus ook moest en waarvoor de deur is opengemaakt) wijst me de richting. Ik schiet naar binnen. Toen ik naar buiten kwam wijst de man me erop dat het damestoilet (senoras) is. Jammer dan. In de zaak zit Annelies en heeft koffie besteld en vraagt ook voor het toilet. Al genietend van de koffie zit ik de zaak op te nemen en dat is een heel leuk ding waar de alledaagse Spanjaard ook van zijn of haar ochtend drank geniet.

Een poster met de 11 torens van de stad

Het plein is bekend vanwege de vele balkons en wordt de huiskamer genoemd. De stad vanwege de 11 kerken met torens. Van enkele foto’s gemaakt.

Spanjaarden zijn gokkers daarvoor deze kantoortjes of verkopers op straat.
Leuk plaatje van de kapper.

De caravan weer opgehaald en toen over een doorgaande weg door de stad met minsten 10 verschrikkelijke bulten voor oversteekplaatsen waar je in de eerste versnelling overheen moet rijden anders in de caravan een ravage en weer opruimen.

Geef een reactie