15 Zwerven door Sevilla, excursie Alcazar

Meer foto’s

Op naar Sevilla. Onderweg het stadje Ecija bekent van de 11 kerken en torens.

Alcazar patio Sevilla

We staan op de camping Villsom in Dos Hermanas een plaats te zuiden van Sevilla. We verwachtte dat het rumoerig zou zijn maar dat is niet zo. Het sanitair is goed helaas is het zwembad leeg en dat bij deze temperatuur, jammer. We staan onder de bomen op een punt waar veel gasten langs komen en dus aanspraak genoeg.

Vandaag ook naar de stad gegaan een half uur met de bus (M132) prima verbinding. In het centrum aangekomen en toen …… Het oriënteren en het doorzien van het straten en stegenplan kost enige tijd.

Een excursie voor het Alcazar besproken (14:00 uur). Kregen rondleiding voor 4 personen een stel uit Australië en wij. Na een uurtje werden we vrij gelaten voor vrije bezichtiging. Het was ondertussen al flink warm en daarom kozen we voor de tuin. Een oppervlakte dat zeker 5 keer groter is dan het paleis. In het paleis prachtig mozaïek op vloeren wanden en plafonds.
Nog wat rond gezworven en aan het eind van de middag konden we gratis een kijkje nemen in de kathedraal. Daar stonden de opgetuigde altaren opgesteld die de volgende dag in de processie worden rondgedragen. Erg mooie stonden erbij. De kathedraal trok niet de aandacht is ook erg groot. Om 19:00 uur met de bus terug naar de camping waar de temperatuur aan het zakken was met een lekker windje.

Meer foto’s

Geef een reactie